Thursday, June 18, 2009

Balik Kampung... Ye,Ye...Balik Kampung...

sekejab lagi aku akan bertolak balik kampung di jerantut, pahang kerana adik perempuan aku akan berkahwin pada 20/06/09. 21/6/09 pula kena hantar bertandang ke rumah mertua dia pulak. tapi syukurlah, satu daerah je. senang!

kalau ikut hati mau je aku cuti sampai senin, tapi hari senin kena hantar wife pergi check up pulak. dah 28 minggu (kot??). malam tadi (17/06/09) dah siap2 pegi klinik nor azian kat andalas, klang untuk ambik gambar scan terbaru. Insyallah baby boy sebab doktor pompuan tu kata 'ada yang panjang2 tu'. aku dah ada sepasang anak, lelaki atau pompuaatu tak kisah, semua aku sayang termasuk ummi dia sekali.

cuma on the way balik wife cakap kalau dapat boy, teringin dapat girl lagi sorang. lebih seronok kaala berpasang. nampak gaya kena kilang belum tutuplah! kalau kilang tutup pun, production masih jalan ye adik2. cuma output je tak keluar.

anyhow, doakan terbaik untuk perjalanan hidup kami ke dan balik kampung nanti. kalau ada masa aku tetap akan publish entry dari kampung. ingat jerantut tu hulu banat ke?

kepada sesiapa yg datang melawat tu, tinggal2lah jejak. aku confirm akan singgah punya. pernah ada orang siot mana tinggal jejak tapi bila aku jengah rupanya web lucah. cilampret betul. terpaksa cepatkan hari bapa. he.3x..

30 comments:

Mak Su said...

selamat balik kampung ya izman and wifenya and anak2nya.

saya bukan pengusaha laman lucah, lucu perhaps

Shifu67 said...

eh... ada lagi yg baru nak balik kampung.... org lain dah lama balik... dan tengah duk berangan2 (dibaca kira bajet) utk balik kampung akan datang.... hehehe

eiman@nurizan said...

balik kampung best woo.. aku pun nak balik kampung gak, balik meru!! hahah

- j o h a r i - said...

bro..selamat pulang ke kampung k..
igt..hari ahad ni officially hari bapa..
so bagaimana anda menyambutnya, terpulang pada individu la kan,hehehe

julietchun said...

ko tak singgah beli kacang sempalit ke blk kg ni?

nadya said...

Shifu67... Mey ni jenis kenderaan berat, tu yg dah abis cuti baru nak balik tu...

Mey ...kalau balik kampung tu jgn dok kutip Durian sembarangan ...kang kena libas ngan parang nanti ...

haruan tasek said...

SELAMAT PENGANTIN BARU KEPADA ADIK KO. DAPAT LE KO BANYAK MAKAN KALI NIE

Rantong said...

Salam ziarah. Blog yang bermaklumat dan menarik.

View Profile: Rantong™

Monkey D Luffy said...

ahaks

tahun depan nak lagi satu ni

zafi said...

selamat balik kg...
hati2 memandu... teringin nak makan lauk org kawin... :(

Nek Cun said...

Izman, selamat balik kampong dan berhati-hati di jalan raya. Pandu ikut speed limit ya!... jangan ikut nekcun, corner pun 120 kmph... nekcun dah pro! nekcun ler yang ajar Alex Yong!...hehehe...

Anyway, ingat orang-orang yang disayang, Pandu Cermat jiwa selamat. Balik nanti boleh kirim beli kacang goreng sem... apa namanya tuh, nekcun dah lupa!... hehehe..

IEM said...

selamat balik kampung ya izman and family.

SELAMAT PENGANTIN BARU KEPADA ADIK AWAK...

Jard The Great said...

jelesnya dpt balik kpg.. huhu..

tolong byrkan tiket aku balik sabah bole?? ehehe

azreen said...

wah bestnye makan nasi minyak....lama btul tak makan....smga selamat sampai ek bro... :-)

p/s
lama btul tak singgah....rindu jugak nak baca citer kat sini....

AZANI said...

baik baik jalan.selamat pergi dan balik.

izman said...

maksu,
trima kasih.

izman said...

shifu67,
biar lambat dari tak balik langsung, dok gitu bang!

izman said...

eiman,
ko hari2 pun buleh balik kampung.

izman said...

johari,
takde idea nak celebrate. asal wife dan anak2 tetap sayang aku, dah la.

izman said...

julietchun,
singgah. beli 20 bungkus. bawa balik kampung dan bagi kawan2.

izman said...

nadya aka razman,
cilampret ko ni..

bukan musim durian la kampung aku.

izman said...

haruan tasek,
trima kasih bro.

memang pulun punya. gulai kawah tu mmg faveret aku la..

izman said...

rantong,
trima kasih bro.

akupun selalu gak ziarah kamu.

izman said...

monkey d luffy,
satu lagi ape ko ni? baby? semestinya

izman said...

zafi,
trima kasih.

balik malaysia la...

izman said...

nek cun,
beli tapi dah kehabisan. ramai sedara mara.

next time

izman said...

iem,
trima kasih.

izman said...

jard the great,
ish.3x.... macam aku yg cetak tiket kapal terbang pulak. ko ni!!!

izman said...

azreen,
kalau ada masa, singgah2lah...

izman said...

azani,
trima kasih bang