Thursday, April 30, 2009

Selamat Hari Buruh

Untuk sahabat2 yang bertaraf pekerja, aku just nak ucap 'SELAMAT HARI PEKERJA'. macam biasa dari aku start kerja sampai sekarang aku tak tau macam mana nak sambut hari ni. kalau hari lahir buleh gak potong2 kek (dan aku memang takkan buat sebenarnya). hari buruh nak buat ape??

kalau nak kata semua buruh tak perlu kerja hari buruh, alamat tak sempurnalah hidup kita. bayangkan semua petrol pump tak de orang, pasaraya tutup, lori angkut sampah tak kerja, public transport tutup, cinema tutup.... dan kat rumah isteri2 enggan masak. bancau!

plan aku? tah la.... rasanya tak balik kampung kot. so, plan terletak ditangan anak2. mana nak pegi, aku follow je. anak2 paling2 cuma ajak gi kfc.

dalam doq seronok cuti public holiday, jangan lupa diri pulak. duit yg doq ada tu kena la save sikit. may be aku malas nak crita dalam beberapa minggu lepas aku dah tamatkan dua orng pegawai di tempat kerja aku dalam 2 minggu berturut2. tak yah le aku crita apa kesilapan dan sebab; cukuplah aku katakan bahawa kita kena sentiasa beringat. kita tak tau bila syarikat akan tak sayang pada kita. 2 orang sahabat aku tu, setelah dapat arahan syarikat dan aku berpuas hati dengan alasan yg mematuhi akta dan perundangan; aku sediakan surat dan lepaskan mereka kembali ke pasaran kerja. mereka terkejut, tapi ada daya mereka bila syarikat telah mengikut segala perundangan. sebab itu aku pernah kata, orang HR perlu ada hati batu. kami ada belas ehsan, tapi kami pelaksana dasar. kami orang jahat!




IZZI ADVERTIZING--------------------------------------

Rasailah KEAJAIPAN Kapsul Minyak Kelapa Dara yang Asli

www.bio-asli.com



www.bio-asli.com

24 comments:

ku tak sempurna said...

selamat bercuti..


uihhh... aku masih takleh jadi jahat mcm org HR...

kesiannn..

tapi nak buat camana kan...
tugas tetap tugas...

izman said...

ku tak sempurna,
err.... jahat2 sayang. ala cam robin hood gitu.

tugas yg sebenaqnya

xiiinam said...

Hari pekerja....
maknanya tak payah pergi kerja....





Tapi kerja-kerja di rumah sebagai ibu dan isteri...tak boleh cuti punya...dari Subuh Adam sampailah dinihari.....




Selamat tak pergi kerja...he..he..

Abang Long said...

Sayu, sedih dan sebak dengan entri pada kali ini.

AZANI said...

izman:selamat hari pekerja,laksanakan tugas dengan tegas.Itu amanah.

dcrysz said...

akhirnya aku jumpa jua dgn org yg sealiran dgnku....huhuhuhuhu


Org HR nih...sebenarnya pelembut tapi dlm masa sama kena keras....

Kalau nak hired org kena bagusnyer tackle....
kalau nak buang org kena kuat tul smangat....

Tu yg kenkadang luluh jugak ati nih....
bila ati x nak buat.... tp company nyer arahan....
huh....nilaaa idup org HR....seperti saya...huhhuhuhu

ima shhs said...

Selamat Hari2... tak kira lah hari buruh ke, hari jumaat ke, hari raya ke.....(",)

Insaflah said...

Selamat Hari - BURUH

Monkey D Luffy said...

memang tak senang

banyak dah aku tgk kat opis aku

aku ni pun takut gak... kena jaga disiplin ler

Faridrashidi said...

Salam,

Selamat bekerja walaupun cutii...

Kembara Sufi Mencari Aspirasi

asis said...

selamat hari buruh...
bestnye cuti

Lily.Lulu said...

Selamat hari buruh bang
:)

Jard The Great said...

dah bercuti takkan lupa nak keje ari nih..hehehe

izman said...

xiinam,
he.3x... no komen.

izman said...

abang long,
itulah hidup!

izman said...

azani,
dah terpaksa dan tugas bang. insyaallah!

izman said...

dcrysz,
salute kat ko... wanita berhati waja tu...

selalu2 la datang. kongsi2 info

izman said...

ima shhs,
moga ko juga hari2 selamat.

izman said...

insaflah,
trima kasih. untuk kamu juga

izman said...

monkey d luffy,
bukan hanya ko, aku pun sama.

izman said...

faridrashidi,
hari buruh pun kerja ke??

izman said...

asis,
selamat untuk kamu jugak.

izman said...

lily.lulu,
selamat...selamat...selamat

izman said...

jard the great,
jangan kerja, tapi terasa dalam cuti dah la... itu curi tulang.