Thursday, August 20, 2009

Best Buddies Award, Again??

semalam, kami ke pasar malam kota pendamar dengan full guarded; pakai mask la.. bukan nak gi pasar malam sebenarnya, tapi aku bawak wife pegi check tekanan darah. hari isnin lepas masa check tekanan darah masa check ibu mngandung, tekanan darah wife aku dikatakan agak tinggi. so, mereka suruh buat 3 kali check tekanan darah di klilik gomen atau swasta. since semalam aku meeting dari jam 10am hingga jam 6pm, aku tak sempat nak hantar wife ke klinik gomen seperti diminta. kesian wife dan siap dressing tunggu aku, dan cam biasa wife aku cakap 'janji kel*ng'. sebagai kuli, kenalah aku masuk meeting, present dan mendengar serta menjawab segala mengenai department aku dan soal pekerja. itupun rehat makan tengahari dan solat je dalam 30 minit. makanan pun disediakan so kami tak leh lari.

Alhamdulillah, tekanan darah wife aku normal. dari dulu, dari anak pertama, kedua dan sampai minggu lepas mmg tekanan darah wife aku normal. doktor cuma minta wife aku jgn fikir banyak2, may be sebab fikir nak bersalin kat mana kot. biasanya bawak balik kampung, tapi dengan anak bersekolah, dan anak2 yg tak mau berenggang dengan ayah dia (dan aku tak boleh berenggang dengan anak2 sebenarnya), aku fikir biar bersalin kat sini je. tapi kalau bersalin disini, korang faham2lah apa cakap2 ibubapa aku dikampung. walaupun kedua orang tua wife aku dan meninggal, ayah dan mak tiri aku masih ada. kakak2 wife aku masih ramai dikampung, dan mereka asyik menelefon minta balik bersalin di pahang. pada aku mana2 pun tak kisah, aku cuma mengharapkan agar kedua ibu dan anak sihat dan selamat udah la. esok (jumaat) dan ahad, wife aku kena check darah tinggi lagi. kalau ketiga2 kali ok, terlepaslah wife aku dari rutin ibu mengandung yg berisiko dan pelbagai ujian susulan, malah kalau teruk akan ditempatkan di wad.

check kat swasta lagi senang, tak ramai orang. dan check tekanan darah semalam hanya menyebabkan aku membayar PERCUMA. yup, free je. ia klinik panel syarikat aku kerja. kalau malas atau tiada masa nak bawak wife dan anak2 ke klinik nor azian di taman sri andalas, aku bawak sini je. aku je percuma, family kena bayar. since aku yang jaga semua klinik panel, diorang bagi murah la kat ahli keluarga aku. takat check darah tinggi yg hanya kurang 5 minit, diorang bagi free je lah. Thanks Doc!

pastu pusing jab pasar malam. wife nak selipar jamban (selipar pakai masuk bilik air la..), anak2 nak buku mewarna dan stiker. aku cuma nak makanan je; aku ambik sedikit keropok lekor, goreng cempedak, dan putu bambu. nak balik, ternampak durian pulak. ni aku benci ni, dan 6 bijik durian menjadi mangsa santapan kami sekeluarga. ala durian kecik2 je sebab dah penghujung musim.



Oh ya, dah award ni terperap dengan aku, ia datangnya dari kawan aku si johari (http://joharihashim.blogspot.com). even award yg sama aku pernah dapat baru2 ini, aku amat menghargainya. at least aku tau aku adalah best buddies kuasa dua. kalau dapat lapan, lagi bagus... itu menambah kuasa kuda aku. ha.3x..

SEDIKIT pujian buat pemberi award :
johari ni aku kenal dalam alam maya jugak, belum pernah jumpa lagi. dari yg aku baca dari blog dia, dia dah nikah kali pertama (kawin sendiri mau ingat la..) . dia seorang yg aku yakin sangat setia dengan mak buyung nya yg sedang sarat mengandung. dia ni penyokong liverpool (aku tak suka liverpool sebab aku dapat hadian baju MU dari joegrimjoe. ha.3x..). beliau sedang belajar memasak (faham2lah. mak buyung bersalin nanti, dia confirm kena masak). ada membela seekor kucing bernama simbei (kenapa ko tak bela tapir ha... senang jaga tau).

BANYAK pujian untuk penerima award :
seorang lelaki dan laki orang. sorang je isteri buat masa sekarang, dan belum terfikir nak tambah lagi dua orang untuk jadikan tiga bagi cukupkan syarat beristeri (tiga barulah 'is three'). anak dah 2, luqman hakim & nor syafiqah izzati. yg ketiga belum keluar lagi, insyaallah bulan depan. kerja kilang di port klang. masih baru dalam arena blogging, just gamble je. seorang peramah, bertanggungjawab, baik hati, pemurah senyuman, suka berjenaka, dan suka tengok tivi/movie (agak2 dah cukup tak pujian pada diri sendiri ni. kalau tak cukup aku buleh reka lain2 pujian utk diri aku sendiri).

soalan tambahan ? kena buat ke? aduiii....
1) Nama timangan = izman, angah, abg ngah, tok ngah, may (mey), mang, izz, man.
2) Anda seorang yang = sayang kepada keluarga.
3) Insan Istimewa = keluarga
4) Lagu kesukaan = reggae, rock, nasyid, pop, balada.( termasuk dangdut jugak)
5) makanan kesukaan = nasi kerabu, kuey teow kerang, laksam, nasi dagang, dan 376 jenis yang lainnya.
6) sikap yg buat aku stress? = adu domba, fitnah
7) Warna kegemaran = hitam, biru
8) Benda ada dalam beg = tak bawak beg la. beg duit (dompet) ada la. dlm dompet cuma ada ic, kad2 hutang, kad2 loyalti minyak, kad melancong, lesen, sedikit duit kertas, dan banyak kertas tak pakai seperti resit atm, resit byr kereta, ect....
9) kali terakhir menangis? = menangis? err.... masa sambut kelahiran anak kot.

nak tag sape? seumur hidup aku belum pernah aku tag sesape. sebab terpaksa, aku bagilah award ini pada 2 orang insan yg baru2 ni ada menelefon aku berborak2. mereka ialah :-

1) Puan Cendawanintim (http://cendawanintim.blogspot.com)
Kawan blog pertama yg aku kenal. orang teganu dan tengah sarat mengandung anak kedua.


2) Mr. Tommy (http://tommy-sinarbahagia.blogspot.com)
Kawan bukan melayu pertama di dunia blog. orang perak, dan lecturer kolej swasta.


aku saje bagi award ni kepada mereka berdua supaya mereka aktif balik berblog.

12 comments:

Jard The Great said...

aku dah jawab tag neh.. ehehe

zafi said...

i wish to have the alluring durian now... :P segala putu n keropok lekor too...

pB said...

moga mem selamat ...

Monkey D Luffy said...

susah gak nak jaga isteri mengandung yer

megatz said...

salam ramadan smua..abe mang pose pnuh ye..hehe

Mencari Sinar Bahagia @ Tommy said...

Abg Izman,

Thanx for the award...
Really appreciate it very much..:)
Will publish up in my blog soon..

Take care..:)

izman said...

jard the great,
tu aku malas bagi ko tu... he,3x..

izman said...

zafi,
just come back home and u get it all

izman said...

pB,
trima kasih

izman said...

monkey d luffy,
susah sebab ada tanggungjawab dan amanah

izman said...

megatz,
trima kasih.

confirm penuh (Insyallah)

izman said...

tommy,
make sure buat.