Wednesday, August 12, 2009

Amazing Blog VS Amazing Skill



Award kat atas tu aku dapat dari kawan aku si nur a.k.a. admansyah (http://admansyah.blogspot.com). apa crita award lagi? eh.eh... korang jelas la tu. korang ingat senang nak dapat award meward ni, usaha keras membodek ok. bukan percuma tau, dah la nak dapat membodek, dah dapatpun orang yang bagi blog ni suruh bodek dia lagi dikhalayak ramai. tak percaya? kalau tak suruh bodek, manakan dia buleh suruh cerita pasal diri dia. orang gila mana nak kutuk orang yg bagi award, suruh puji dia la tu..... (ha.3x.....).

5 perkara mengenai nur aka admansyah :
1) dia perempuan yg dikenali di alam maya.
2) dah berkahwin dengan suami dia dan ada 3 anak; 2 lelaki dan sorang pompuan. coming soon belum tau lagi jantina apa (err... dah ada ke belum?)
3) kerja di banking sector. banking bukan baking tau. baking cake termasuk cup cakes tu cuma hobi dia.
4) very proud mother. aku suka cara dia didik anak2 dia, dan aku sangat jeles tengok kepintaran anak dia. apa rahsia ko? jangan cakap pakai fair & lovely, tu nak carahkan muka bukannya nak cerahkan masa depan anak2.
5) suka berniaga. usahawanita. ada jual kasut crocs online. anak2 aku memang suka kasut crocs tapi sebab aku sengkek aku beli je kasut jenama katak. aku usha2 kasut crocs kat aeon bkt tinggi, tapi aku beli kasut tu kat econsave. kat crocs rm99.99/pasang, tapi kat econsave cuma rm9.99/pasang. jimat. ko ada meniaga lagi menda tu ke??

10 perkara mengenai diri sendiri :-
1) lelaki, dah kawin, ada anak 2, isteri sorang.
2) orang pahang (tapi mengaku orang teganu, orang kelantan. dan kadang2 disalah erti sebagai orang malayalam (india)
3) kerja kilang je. jawatan? biasa2 je. aku suka orang, aku ambik bekerja. tak suka, aku terminate dia. tapi aku ikut law la...
4) hobi suka kumpul setem, kumpul coins, dan kumpul lemak di perut.
5) seorang yg friendly.
6) family man. kadang2 kalau anak2 terlampau aktif dan tidak dengar kata, aku juga boleh jadi ultraman. siaplah wife kena fire. nak marah anak takleh, sayang anak2 woi...
7) suka makan. aku suka nasi kerabu, nasi dagang, nasi impit, chicken chop, laksa, laksam, dan segala bagai. aku suka makan tapi jangan suruh aku makan bawang, dengan pinggan tu yg masuk dalam mulut korang. aku ada keturunan bawang putih bawang merah & bawang besar tau.
8) suka jalan2. at least setahun 3 kali akan bawa keluarga jalan2 bercuti dan bermalam kat mana2 kawasan menarik. since budget ciput, aku duduk tempat2 cikai jugak. kalau budget takde aku sekadar berjalan sekeliling rumah je.
9) suka berlawak dan mengenakan kawan2. dari gurau senda aku tau mana kawan mana lawan. kawan2 yg tak tahan dengan aku? go to hell. jangan kawan dengan aku.
10) addicted to comics. dari kecik aku memang suka komik. aku suka membaca dan aku tak suka ada orang membacanya dan menconteng komik2 aku. siapa nak baca komik aku, baca dalam bilik aku je, even papa aku. aku sanggup bergaduh dan masam muka pada siapa yg rosakkan komik2 aku. aku dan adik2 aku ada koleksi gila2 dah berbelas tahun, majalah ujang dari 2nd edition sampai latest. komik2 dari hong kong. dari jepun termasuk doraemon, slumdunk, dan semestinya dragon balls. kalau aku start baca komik, aku lupa orang sekeliling. tak usahlah bercakap dengan aku, aku tak layan punya.

dah la tu, dah gila2 puji diri tu. kang riak dan takbur pulak.

nak kata blog aku ni amazing tu sebenarnya akupun malu. kalau takat amazing tahap keceluparan atau idea2 mengarut tu, aku rasa ok lah! visitor aku sehari pun baru berapa orang? dari yg tinggalkan komen, rasanya dalam 3-4 orang je walaupun kalau aku tengok statistik sehari tak pernah kurang dari 200 orang. tapi statistik2 ni aku bukan sukapun, mengarut je. masa kat uum dulu, kelas statistik gunaan pun 3 kali aku ambik. bukan sebab failed ye adik2, tapi aku malas bab2 mengira ni.

nak baca gak pasal statistik? ni aku malas ni.... kang aku cerita jadi panjang pulak. aku dah la nak buat kejab je sebab nak tunggu csi:miami ni. nak tau si horotio caine tu mati tak kena tempat masa ending last season. suspen betul, dah la cerita house isnin lepas dah ending season setelah 2 jam berturut2 dimainkan.

oh ya.. psl statistik gunaan. sebagai student bhrm, kena wajib ambik statistik gunaan. ala bencinya... masa ambik asas statistikpun rasa asyik nak pitam, ini kena ambik statistik gunaan. aku tak tau nak gunaan dia kat mana. masa kali pertama ambik, dapat kelas professor yg diketegorikan oleh senior2 sebagai killer song, err... killer lecturer, aku drop je paper tu. next semester aku ambik lagi, dapat lecturer pompuan. ok lah, tapi lepas mid sem exem aku drop paper tu. asyik2 aku je kena mark dalam kelas dia, bukan mark sebab jahat sebab pendiam sangat dalam kelas. nak aku kecohkan ape, masuk kelas tengok angka je aku rasa nak pitam. dah final semester, terpaksa la aku ambik jugak, kalau drop lagi, tak grad la aku nanti. aku tak masu jadik macam ada senior yg dah 10 semester tak grad lagi. malu woi....

akhirnya, cubaan kali terakhir aku berjaya dapat penyarah lagi killer. profesor jugak. dia dalam rating tertinggi yg failed kan student dia. bancau! nak tukar kelas tak leh, so aku redha je. macam biasa, kelas angka ni aku benci. ia termasuklah mikro ekonomi, makro ekonomi dan lain2. exam dan sebagainya biasa2 je. biarpun aku tak suka, tapi takdelah aku bodoh piang! jangan la korang perlekehkan aku pulah, aku jaga payroll beberapa syarikat tau sekarang! don't play-play woo...

since aku lebih berskill memujuk dan mempengaruhi, lepas final exam aku jumpa semua lecturer aku ucap terima kasih. final sem la katakan.... prof ni juga termasuk dalam list aku. aku macam pernah cerita la dalam blog ni dulu.... aku short cut je lah yer.... since prof tu orang kelantan, aku speaking kelatan :

student : prof, saye mari ni nok ucap terima kasih pada prof atas ajare prof kak saye.
pensyarah : ore kelate k0?
student : ore pehe (pahang) tapi ayoh kito ore kelate, ore pasir mah (pasir mas).
pensyarah : doh final sem la ni? exam baru ni lagu mano?
student : ho, final sem. rasonya buleh jawap semuo, tapi jawape betul ko dok tu tok tau la... Insyaallah lulus rasonya, mid sem dulu, exam semua dulu ok.... takak lulus tu bulehlah! kalu tok lulus napok gayo kene repeat la sem depe.
pensyarah : ok, baguh kalu buleh jawap. Insyallah.... pahni buat gapo?
student : buak pratikel di pehe.
pensyarah : baguh.2x. ado nombor telepon, buleh sayo bagitau kamu dapat berapo markah nanti.
student : ado. nombor rumoh 9sambil tengok telefon bimbit, aku mana hafal nombor) 09-266***. nombor henpon 018******
pensyarah : ok nanti sayo telefon awok kalu ada berito baik.
student : trima kasih prof.

alhamdulillah aku lulus. prof tu ada call henset aku bagitau. markah2 kesian tak main (konon!). dan dapatlah aku grad, biarpun dengan pointer tak sampai 3. cukuplah!

6 comments:

Nek Cun said...

Izman, only skilled people can produce quality products!... tak kiralah... skill apa pong!... bodek pun kira skill ler jugak kan?... bukan semua orang pandai bodek!...hehehe...

Nur a.k.a admansyah said...

A big CLAP 2u coz jwb TAG aku dgn cepat! tapi ko jatuh No.2 daa...

Pandai ler ko ckp aku peknen.. maner ada? bg can kt ko seri ngan aku dulu...

Ko lupa 1 persamaan kita ler bro... AKU PUN DAK UUM GAKS! hu..hu..

p/s: citer psl paper stat tur, aku penah dpt lecturer killer tu, ko tau die bg aku apa??? D bro.. siot-lah. Then biler repeat aku dpt yg pompuan tur (tk pakai tudung kan? baik sgt.. nama X ingat!) ko teka aku dpt grade apa??? he..he... (aku tgh senyum nie, mesti-lah *)

julietchun said...

jln sekeliling rumah pun dikira beriadah gak,hehehehe.

ima shhs said...

suker ler ko...asyik dpt award jerk...kekeke...

megatz said...

hmmm..no komen psl ni..aku takat spm jek huhu..

hang nadim said...

Kenkadang Orang tak reti baca tak pandai cakap Omputih pun bole tipu Datuk..bole tipu Profesor..itulah bakat namanyer