Saturday, August 15, 2009

'iLoveMalaysia' campaign by Exabytes : Menangi iphone 3GS PERCUMA



Hah... semalam aku tak sempat nak update sebab balik kerja kena jemput sepupu aku yg tiba dari johor. bawa balik rumah aku, makan malam dan segala bagai then aku hantar dia balik rumah dia kat putrajaya. sebelum tu, singgah jab kat taman alam megah ambik adik lelaki aku yg nak turut serta. dah jumpa geng, biasalah sembang2 dan kutuk mengutuk sikit2. nak mengutuk kena sekarang, minggu depan dah posa, kena banyakkan amalan. he.3x... lagi satu aku suka ambik adik aku ialah aku biarkan dia jadi pilot. aku buleh duduk belakang jadik boss. jadik boss? kena pegang anak ada la, sebab wife dan anak2pun turut serta. anak2 masuk kereta terus tidur, tu yang kena pegang.

oh ya, sebelum aku lupa dan mengarut lebih panjang lebar, banner kat atas tu ialah banner "ilovemalaysia' campaign oleh syarikat penyedia hosting yang tersohor di Malaysia iaitu exabytes.

pasal kempen'ilovemalaysia' ni aku dapat dari mailing exabytes dan blog seorang kawan (http://neorul87.blogspot.com), nampak cam best sebab mereka tak perlukan sesuatu yang pelik2 dan perlukan bayaran. FREE beb! syaratnya anda mesti ada blog sendiri untuk promote banner mereka ni.




untuk menaikkan nafsu korang pada entry aku ni dan seterusnya memaksa minda separuh sedar korang turut sama menyertai kempen ini, hadiah yang mereka tawarkan ialah 2 bijik iphone 3GS, aku ulangi henpon iphone 3GS dan ianya PERCUMA!tak tau itu henpon camaner? adui.... cikainya aku. ni aku dapatkan gambarnya..

Gambar Ehsan : www.exabytes.com

Kalau korang tak mampak gambar tu, korang double klik je gambar tu, atau pegi ke portal exabytes.com. tapi kalau tak nampak jugak, korang pergilah ke kedai cermin mata berhampiran. may be asyik sangat main komputer dan internet, mata dah rabun. he.3x...

Cantik tak??? dan ianya PERCUMA untuk pemenang. since syarat dia sangat mudah, dan percuma, akupun masuk jugaklah. bak kata sorang pakcik yang tengak famous amos kat tivi sekarang ni "Pakcikpun nak menang jugak!!".

apa syarat2 dia :-Ala jangan tegang beb, ia senang je. syarat terpenting korang kena ada email dan blog sendiri. kalau pakai tampal blog orang lain, payah pulak nak bahagi2 iphone tu kalau menang.

Langkah 1
Klik ke laman sesawang (website) exabytes berikut http://www.exabytes.com.my/merdeka/2009/index.php dan cari ruangan "Registration Form" yang terletak betul2 bawah hadiah yang diiklankan. tak jumpa? korang ni saje tak nak bagi aku memanglah, ni hah macam mana rupa muka bumi borang pendaftaran tu :



Dah jumpa form tu tak reti2 lagi? isilah.... tang ruangan referrer's email tu korang letaklah email aku iaitu damak_76@hotmail.com . gambar kat atas aku dah tulis siap2, korang tiru je. jangan tipu, berdosa! camaner aku tulis email orang yg rekomen aku, korang tulislah nama aku pulak. win-win situation! kalau korang menang, akupun menang jugak. samalah kalau aku menang, korang memang tak dapat la iphone tu sebab orang yg refer aku yang dapat. kuang.3x.... tapi betul! what you give, you get back. aku percaya kata2 itu. kalau korang nak tau lebih lanjut korang beli lagu scorpions.


Langkah 2 :
Dah daftar, dan tekan 'submit', korang check la email korang. exabytes akan hantar satu email dengan heading "Thank You For Participating In 'iLove Malaysia' Campaign"! so, cepat2 bukak email tu. baca dan fahamkan diri sendiri. kalau tak faham carik kamus English-Bahasa Melayu. tapi kalau dah orang banjar macam ila, bukak la kamus English-Banjar. macam saiful, ko kena bukak kamus English-Malbari 786.


Langkah 3 :
dalam email exabytes tu ada satu java code (kalau korang orang bukan java (jawa)sekalipun, exabytes tetap akan hantar kod jawa jugak, so... jangan marah2, klik je link tu. takut konfius?. nak konfius ke benda, ada satu java code je dalam email tu, klik je la.... aduii.... pening kepala aku. patutlah aku tak leh jadi cikgu. pening!


Langkah 4 :
Serta merta lepas korang klik link tu, page email korang akan dihalakan ke alam satu lagi, errr... maksud aku akan redirect ke link exabytes yang didalamnya ada lagi kod jawa (java code). kenapa tak de kod bangsa lain yer?? argh... abaikan. copy (salin) kod tu dan paste (tampal) dalam blog atau website korang. apa! kod tu yang kelihatan macam mane? lho, kok gitu sekali tongongnya kamu ini? kamu ngak pegi sekolah apa an? atau kamu sering makan kepala ikan? pusing kepala aku sih ngajarin kamu ini, gimana aku mau menang itu iphone kalau semuanya kayak gini. susah2, kamu carik aja kod jawe yang kelihatannya seperti dibawah ini. aduihh... pusing kepalaku!!




Langkah 5 :
Dah copy dan paste ke blog tu nak tunggu apa lagi, tak reti2 nak publishkan entry tu. tampat je dalam blog tapi tak warwarkan atau lagi terus tak publishkan, camana nak ada orang tau dan menang.


Langkah 6 :
NAk langkah kemana lagi!! duduk diam2 depan komputer kamu tu dan buat apa yang disuruh. jangan dok diam atau bukak langkah seribu. baca, fahamkan dan buat. kalau kamu tak buat, camaner aku nak menang iphone tu. bukankah konsep dia, korang menang dan aku menang sama. kalau aku menang sebab korang menang, aku belanjalah korang cendul pulut.

dah buat apa yang disuruh tu, sebarkanlah. tak menangpun tak pe, dah takde rejeki. since dia pilih random tanpa mengetaui tahap kepopularan blog, kehenseman atau kejelitaan pemilik blog, aku rasa ianya fair n lovery kepada pemenang. Berdoalah kepada yang Maha Esa agar aku yang menang. baca ayat terakhir sebelum perenggan ni, doakan agar pemilik blog ni iaitu izman yang menang. he.3x...

8 comments:

[S]itie [B]Um [B]Um said...

nk join ar

- j o h a r i - said...

wahh..
pemenang dipilih secara rawak ek
aku ni x pernah lagi menang cabutan bertuah ni bro, dari zaman tadika ke zaman bujang sampai la ke zaman skrg..harap2 yg ni melekat..

Mummy Cool said...

Salam ziarah dari mummy... nice entry.. boleh lah mummy join nanti kan... hehehehe

izman said...

sitie bum bum,
tq singgah.

nak join? dipersilakan.

izman said...

-johari-
jangan tak cuba, kalau ko memang, akupun menang. mana tau rejeki anak.

izman said...

mummy cool,
tq singgah, dtg la selalu.

dipersilakan cuba. mana tau rejeki.

Jard The Great said...

teringin nk memiliki i-phone.. tp bersyukur la dgn apa yg ade.. ehehehe..

megatz said...

saya pun nak menang hp 3g jugak..hehe