Saturday, April 12, 2008

Sesi makan dan mengumpat

Malam tadi (11/4/08), aku dan beberapa org kawan seopis gi makan seafood di Bagan Seafood di Tanjung Harapan, Port Klang. Ini atas ajakan kawan lama yang dh beberapa bulan tak jumpa. Dulu dia kerja kat tempat kami tapi dh berhenti. Resignation not stop friendship.

Nama kawan ni Ken, orang cina tapi kepala dah masuk air sikit pasal join kami. so, jam 7 malam ada kat Bagan Seafood. memandangkan dia ada dinner lagi satu jam 11 malam, kami cuma ambik makanan yg simple2 seperti siakap stim,ketam, butter prawn, kailan ikan masin, tomyam seafood, telur dadar. Nasi putih macam biasa la tambah dua kali sorang dan tomyam seafood 3 kali tambah. Bayanglah mcm tu punya makan cuma hidangan ala kadar... (buruk melantak betul la geng ni).

Biasa la lepas makan musti ada pembasuh mulut. Kami gunakan air paip sebagai pembasuh mulut dan tangan yg berminyak sebab menyepit ketam yg besar gedabak. Then, dessert, kami makan campuran buah tembikai, mangga siam dan tembikai susu. Majlis berakhir lebih kureng 10++ malam.

Kalau dengan group aku biasa la kami, kalau tak Bagan Seafood untuk makan seafood, kami akan ke Andalas Corner utk mkn western foods. Kalau boring kami akan ke Meru untuk Char Kuew Teow yg lazat. Kalau nak makan nasi lemak yang best atau rojak yg meveles, kami akan ke bandar klang di emporium makan. Nak makan nasik daun pisang yg menjilat jari dan bau kari dekat tangan 2 hari tak hilang, kami akan ke restoran di bandar klang (Psst.. Kedai ni terletak dekat komuter klang. Kedai cina actually, tapi india yg masak nasi. Cina cuma buat air je. Kedai dia sempit giler tapi manusia punya la ramai. Yg x bestnya kita baru nk makan tapi akan ada orang2 yg berdiri dekat meja kita nak book meja. So, kalau sape2 jenis wife aku yg agak particular ttg makan, jgn datang sini). Tapi kalau dah bosan makan menda2 semua, kami akan ke Pizza hut bukit tinggi klang je.

2 comments:

cendawanintim said...

n3 makan lagik...aku tengah sabo nih...tahan..tahan..tarik napas...aku baca dah telan air liur doblas kali nih..

Lily.Lulu. said...

mane gambo makanan nya bang ?????