Sunday, September 14, 2008

Tips Kejutkan Sahur

Puasa pun nak dekat, tapi time untuk bangunkan orang bersahur adalah time paling crucial sekali. Dibawah ni ada2 tips menarik untuk dicuba:-)

Kalau nak kejutkan orang bangun tidur especially sahur..cam ni antara caranya..
1. pegang ana k jari kiri/k ana n sambil tu panggil nama dia perlahan lahan..
2. sentuh bahu org tidur tu..dan goyangkan perlahan lahan..sambil panggil nama dia...
3. renjis air kat muka dia...sambil panggil nama dia...
4. tampar tampar manja pipi dia..sambil panggil nama dia...
5. tutup kipas/air cond

tapi kalau still tak ada effect
1. jerit nama dia kuat kuat...
2. gigit ibu jari kaki dia..cam antu toyol gigit
3. simbah air sebaldi...kalau boleh air rendam baju korang
4. tarik rambut dia sampai jatuh dari tilam
5. goyang badan dia kuat2 then jerit gempa bumi! gempa bumi! tsunami! tsunami!
6. jerit api! api! api!
7. letak KFC ke McD ke xpun ikan patin masak tempoyak yg baru dibeli sebelah hidung dia..bgi ambik bau sikit

tapi kalau still tak ada effect gak
1. pergi kat telinga dia...then sebut maa rabbuka! sambil seru nama dia byk kali...
2. pergi kat dia, baca je surah yaa sin!

tapi kalau still tak ada effect gak...ni je la cara terakhir
1. panggil je orang masjid/surau untuk uruskan...kerana tuhan lebih menyayanginya.


izzi note :
terima kasih azrin untuk tips kejut bersahur ni. Err... boleh pakai ke? kalau sapa nak cuba, tanggung jawab sendiri ok!

4 comments:

cendawanintim said...

yo lah tu, pandai la ko nak kejut sahur camtu!

Ayu said...

bab panggil org masjid tuh la yang tak tahannya hehehehehe

izman said...

cendawanintim,
he.3x. aku dah pesan kat wife aku jangan sesekali buat camtu kat aku.

izman said...

ayu,
kalau dah tahap serius tu, memang gitu lah caranya.

terima kasih jengok blog aku.