Saturday, March 27, 2010

Pesta Belon Udara Panas Putrajaya

Cerita ni kalau diikutkan dah basi, dah seminggu dah. tapi untuk mengabadikan cerita dlm blog ni, aku update je lah. iyelah, bukan semua orang dapat pergi kan?

aku sebenarnya malas nak pergi pada hari ahad lepas (21/03/100. hari penghabisan dan ada penutupan rasmi, aku yakin musti penuh. ye lah, orang Malaysia punya stail semua suka last2 minit.

tapi memandangkan anak2 dah merengek nak pergi, akupun ikut je lah permintaan anak2. lagipun putrajaya tu pun tak jauh mane. lepas makan tengahari kami pun ke putrajaya.

mak ai.... seperti dijangka, punya la ramai manusia. rata2 parking penuh dan kami terpaksa parking agak jauh, area MOF. masuk area pesta belon udara panas tu, suasana agak hangat, dan panas. masuk2 je anak2 dah nampak gerai2 (lori2) makanan fastfood, apa lagi nak kfc la. oklah, kfc time! lepas jamu selera, kami jalan2 sekitar pesta tu. cam biasa, aku ajak sekali sepupu aku yg duduk putrajaya, lepas belanja dia makan kfc dan burger otai, dia jadi cameraman peribadi keluarga aku. kuang.kuang.kuang....








cuma sayang sekali aku tak dapat naik belon udara panas tu. semua ditangguhkan sehingga jam 530 petang dan sehingga selepas datin seri rosmah membuat perasmian penutupan. kami jalan2 sekitar pesta dengan melihat2 gerai2 yang ada. anak2 seronok la sebab nak makan, ayah bayar. nak main mainan, ayah beli. nak main lompat, ayah beli tiket. ayah nak naik belon panas? tak dapat. malas nak tunggu lama sebab hari dah gelap dan nampak nak hujan. kami cepat2 cabut dan alhamdulillah masuk kereta je, hujan mula turun. lepas hantar sepupu aku balik rumah dia, kamipun balik rumah.

5 comments:

eeeda said...

rugi ari tu tak ge....tak tahu dah lepas baru perasan.

Nur a.k.a admansyah said...

syok-nyee dpt gi. takpe tk dpt naik belon, tk live pun ok dak gitur??? compare ngan kami nie... tgk kt s/kabo jer hehehe

Mr PenyuBiru said...

sama aa kita,tak dpt naik belon,dpt pow beli belon rm5 pun jadilah.huhu

SUZIE APAI said...

bagus...bwk ank bini jalan2....

dah besor baby tu yer..bleh tambah lagikkk

Mak Su said...

x dpt naik? alahai.... frust ler. jauh2 datang, mesti nak terai... nasib baik maksu tak pi, kalau tak, tentu aku tak nak balik.