Thursday, January 28, 2010

Rubber Stamp

ha.. amacam kisah madu aku dalam entry lepas? oklah.... madu makan, bukan aku nak cari madu untuk bini aku. sebenarnya dalam kehidupan banyak menda atau perkataan akan disalah tafsir walaupun kita rasa kita dah cakap cukup terang. tapi bab nak bermadu, lelaki biasanya cakap berkias dulu sebab nak tau respon bini. kalau mood cam baik je, terus je lah hulur borang setuju poligami. tapi, tapi... itu orang lain la, aku jenis bini sorang je (tolonglah percaya).

balik semula ke jalan benar. aku just cerita sikit pasal pemahaman yang salah yang berlaku di tempat aku kerja suatu ketika dulu.

big boss : miss secratary, can u give a rubber stamp.
ms. s : ok bos (mencari sesuatu dan memberikan kepada big boss)
big boss : hey. i ask for rubber stamp, what are u giving me?
ms. s : a rubber stamps.
big boss : this is stamp. i dont ask for stamps.
ms. s : you ask for rubber stamps, this is rubber stamp la (sambil menunjukkan setem malaysia yg ada gambar pokok getah).
big boss : i dont want this stamps, i want rubber stamp. company chop! do you understand.

moral of the stori :
1) itulah padahnya jika couple sama2 artis.
2) kalau tak tau tanya, jangan jadi bodoh sombong.




5 comments:

relevan said...

Rubber setem ni..sekarang dah ada rubber stamp yang boleh sangkut dipoket baju..

Diarihatiku1976 said...

aa tul tu dah ada dah...

Che' Pit said...

dulu masa tempat keje lama, rubber stamp personal kecik bulat.. sangkut je kat lanyard id..

hmm tapi apa kaitan rubber stamp dgn becinta sesama artis? hmm kompius seketika

secangkir madu merah said...

benaknya secretary tu? baru keje ke?

apa kena mengenanya moral of the story tu dgn rubber stamp lak? tak paham...

salam, apa khabar ibu lokman & adik2nya, nak tambah lagi satu?

wan hussin said...

hahahaha!!