Monday, November 2, 2009

Menerima & Memberi

trima kasih jard the great atas hadiah ehsan untuk aku sempena peraduan memori daun pisang masa ramadhan yang lepas. aku tak espek dapat apa2, tapi kerana kasihan, jard bagi jugak hadiah kat aku. hadiah tu aku dah terima hari sabtu. lupa nak bagitau. he.3x... yang menjadi persoalannya ialah.... apakah menda hadiah itu. aku cakap brooch, wife kata bukan. brooch rupa paras dia lain macam. wife aku kata itu butang baju melayu. aku kata tak mungkin, sebab rantai mengikat dia panjang sangat. aku buat teori kedua iaitu butang baju kebaya, wife kata tak mungkin jugak. so, cik jard yang comel, apakah nama benda itu?

Alhamdulillah jugak, voucher kfc/pizza hut yang aku janji nak bagi pada eiman@nurizan sebab jadi orang ke 100 follow aku akan terlaksana sedikit masa lagi. aku dah beberapa kali pergi kfc dan pizza nak beli voucher tu tapi diorang kata tak de stok. aku asyik datang dan tanya, tapi asyik takde. sampailah aku tanya sorang adik manis tu, dia cakap "abang nak voucher ye, abang kena call sendiri nombor yang ada kat dinding tu". la.... gitu....

akupun order la rabu lepas. pengurus yang ambik pesanan tu terkezut beruk apabila aku beritahu pelayan kfc yang suruh aku call mereka jika nak voucher. dia siap mintak nama manager kfc outlet mana kejadian berlaku sebab arahan mereka kepada semua outlet manager ialah pelanggan boleh pesan melalui mana2 outlet dan akan dihantar ke outlet pilihan. since aku dah order, aku order lebih sikit, ingat nak bagi pada orang yang selalu post komen untuk blog aku dan mana2 individu yang aku rasa nak bagi. nilai dia may be rm10, tapi itulah yang termampu buat masa sekarang. bagi banyak2 kang, tak pasal2 anak2 aku dari minum susu dutch lady terpaksa tukar minum susu cap junjung.

cerita pasal makanan segera ni, semenjak beberapa menjak ni selera aku memang fast food. so, selalulah aku keluar ngan member2 opis makan fast food selain makan western dan chinese food. ada suatu hari di minggu lepas, masa dalam kereta nak gi makan, kami discuss nak makan ape. nama2 aku malas nak publishkan sebab ia menjatuhkan kemaluan kawan tersebut.

kawan A : kita makan kat giant foodcourt la.
kawan B : bosan la. kita makan fast food je lah.
kawan A : ok jugak. kita gi mc d.
kawan B : mc d? ko nak makan ape?
kawan A : ape lagi.... makan posporos burger la.
kawan B : posporos burger? tak pernah dengar pun.
kawan A : apa la kau ni? ulu betul, posporos burger pun tak tau.
kawan B : aku memang tak pernah dengar burger tu. aku kalau pergi mc d, memang makan double cheese burger je la...
kawan C : (menyampuk) saya biasa makan kat mc d, tapi burger posporos memang tak pernah dengar la. macam mane rupe dia?
kawan A : korang dua orang ni memang ulu la... kan raye cine selalu jual kat mc d.
kawan B : woi mangkuk, itu prosperity burger, bukan posporus. posporus tu bom yang israel guna masa serang palestin.
kawan C : ye la... prosperity burger la... ape la. mesti setahun sekali masuk mc d ni.
kawan A : ye ke? aku mana tau. aku pakai sebut je la..
kawan B & C : banyak la kau punya posporos burger.
kawan A : he.he..he...

10 comments:

Ms.Lilies said...

wakakaka....tp sdp weih burger prosperity tu...aku kalo makan tu tak pandang dah kiri kanan depan blkg...

maiyah said...

wah.. sape nak dpt voucher tu.. tahniah hehee :)

Mr PenyuBiru said...

aku simpati ngan nasib kawan ko tu.maybe dia dah terkena serpihan posporus kut.hihi

maiyah said...
This comment has been removed by the author.
Fatt Chin Choy said...

posporus burger? bagus cadangkan sama mcd

wakakaka

ima shhs said...

hahaha....aper lerr...:-P

julietchun said...

murah rezeki bersedekah walaupun RM10 kat kengkawan, jgn lupakan aku,kekekekekekeke.

Nek Cun said...

Izman... agak2 nekcun boleh tak dapat voucher kfc tuh?.. hehehe...

Mak Su said...

posporus tu macam bunyik tulang...hahaha

ILA said...

aku datang sini..cuma nak minta voucher pizza tu..
ada lagi takk??
hehehhe