Monday, November 23, 2009

belajar business kecil2an

Ha.ha.ha.... inilah natijahnya kalau selalu update blog, tapi bila 2-3 hari tak update dah ramai kawan2 email dan sms tanya sihat ke tidak? aku sihat2 je.

may be hanya beberapa orang je taqu aku sekarang cuba berjinak2 dengan dunia perniagaan internet secara serius. aku cuba2 beli hosting dan daftar domain dan akhirnya cita2 aku nak buat business kecil2an diinternet terlaksana melalui website aku www.izzibusinesscard.com

baru je diupload ke internet, masih dalam try and error, tapi majoritinya dah agak ok. web ni aku buat untuk mempromosi business card kepada orang ramai. caranya aku sediakan medium untuk para peniaga letakkan kad perniagaan mereka di portal aku. banyak lagi ciri2 yang sedang aku usahakan untuk pelanggan web aku.

aku belum buat promosi lagi, cuma cakap dengan kawan2 terdekat je. alhamdullah dah lebih 20 keping aku dapat, dan 3 aku dah upload dulu untuk percubaan selama seminggu. actually aku nak lancarkan awal bulan 12, tapi sebab prosedur hosting sangat mudah dan menggunaan cpanel juga telah dipermudahkan, aku saje keluarkan awal.

sebab aku masih ditahap amatur lagi, aku cuma chargekan harga seperti dibawah untuk pakej mengiklan kad perniagaan di portal aku. ini harga promosi pembukaan ye kawan2, kalau dah hebat nanti may be charge lagi mahal, biasalah, lagi banyak features, lagi mahal.

1) rm10.00 untuk 2 tahun iklan di www.izzibusinesscard.com (setiap kad)
2) jika daftar sekarang hingga 31 disember 2009, lanjutan satu tahun akan diberikan. bermakna, dapat pakej iklan 2 + 1 tahun dengan harga rm10 sahaja.
3) tambahan kategori adalah rm2 bagi setiap kategori
4) kad dengan nama syarikat yg sama atau orang yg sama diberi DISKAUN 50% bagi kad kedua dan seterusnya.

kad boleh dihantar pada aku secara kad yang diposkan, atau emailkan kad yg dah scan pada aku. duit kena hantar duit betul la, hantar duit scan aku belasah la korang kat pangkreas.

nak tengok web suka2, atau minat nak join, atau nak bagi pendapat, aku sangat2 menghargainya. apa lagi... pegi la web tu sekarang www.izzibusinesscard.com




sesiapa berminat boleh email aku kat damak_76@hotmail.com atau izman@izzibusinesscard.com

9 comments:

ILA said...

aku bagi duit di photostat lah yeee!!!
hehehhe..:p

Mr PenyuBiru said...

wah! diam² rupanya dah ade bisnes baru.menarik!

eiman@nurizan said...

man, typing error tu ada jugak, kalau kat blog ni ok la kot, tapi kalu buat bisnes tu kena jaga la nanti nampak cam kelam kabut je.. pandangan aku je.. hehe

Fatt Chin Choy said...

personal kad mencari jodoh blh? ahaks

tahniah! hehe

maiyah said...

wah bagus gak kan tapi sy tak pandai le

secangkir madu merah said...

wah dah jadi usahawan cyber! tahniah.. semoga terus berjaya..

Mak Su said...

wah, baguslah izman.. one step ahead :)

caiyuk caiyuk

endiem said...

dah maju.. tahniah.

relevan said...

Ada je bisnes ko ni Izman..tapi kawan kena jengok dulu mana tau berkenan nak order itu bisnes card..card kompeni cepat habis selalu je bagi kat orang....