Saturday, October 24, 2009

Romeo Pencen : Kekasih Berkulit Gelap

Aku bukan romeo. romeo pencen tu saje aku nak jadikan tajuk besar supaya nampak cerita ni lagi hebat.

aku secara peribadi adalah seorang yang pemalu. yang kenal aku dah sahkannya. cuma sebagai lelaki yang bernafsu dan masa tu masih bujang, memang dah jadi tanggungjawab aku untuk mencari pasangan hidup yang secocok dengan aku. bukan memilih, tapi kena pilih. tak pilih kalau........ sendiri mau ingatlah (kes aku yang kahwin matching family ni kira dah pilih jugak la. family pilih. sebagai anak yang tidak durhaka dan pemalu, aku ikut je).

sebelum aku cerita panjang lebar dan berepisod2, aku nak tegaskan sekali lagi bahawa janganlah ambik kisah sangat cerita2 aku ni, sekadar berkongsi cerita & rasa. ianya bersifat hiburan, pengajaran dan buat renungan. kalau watak aku ditonjolkan sangat hebat tu, ala korang buat2 setuju je. ini blog aku, sudah tentu aku akan sembang macam aku hebaaat sangat. pokok pangkalnya korang kena baca balik perenggan kedua (aku pemalu).

dalam berkenalan dengan pelbagai wanita (yang tulen saje tau), aku tidak memilih sangat. aku berkawan dengan kerani, polis, pekerja kilang, pekerja tol, student u, rakan sekelas, rakan sebelah kelas, dan sebagainya. tak salah kenal hati budi masing2kan? dan tak salah jugak rasanya, dalam satu2 masa aku ada 'kawan' beberapa orangkan? dah nak kenal, kena la kenal ramai2 sikit.

secara biologinya, aku sukakan perempuan yang berkulit putih. tapi dalam kebanyakkan kes aku dapat yang berkulit sawo matang, kuning telur, dan ada juga warna hitam (err.. sensitif ke sebut warna kulit hitam?). ada jugak kes aku jumpa yang berwajah putih, tapi yang lainnya gelap. aku yakin ini kes terlebih pakai krim pencerah fair & lovely kat muka je. err... part lain kat badan buleh letak krim tu ke??

cerita pasal 'kawan' berkulit gelap ni. aku ada suatu cerita. aku dah lupa nama dia, tapi biarlah aku namakan dia izlin. dia junior aku masa ko-k kelanasiswa (pengakap). kami berkenalan semasa perkhemahan bersepadu. senior dan junior berkhemah sekali. sebagai senior dan berpengalaman luas dalam ilmu berpengakap, biasalah aku tentunya tidak melepaskan peluang menunjukkan kehebatan ilmu berpengakap, lebih2 lagi didepan siswi2 junior. masa tu ada satu awek yang aku dah aim. tapi sayang dah ada balak la....

tapi izlin ni muka berbaik2 dengan aku. bertanya itu dan ini. biasalah, lelaki baik dalam dunia ni dah kurang. kalau dah terjumpa mesti kena tackle punya (apsal aku sendiri nak muntah bila tulis ayat ni?). akupun dah tau, kalau dah ngendeng2 cam gitu, sah ayat nak menggoda punya. akupun biarkan diri aku digoda, cuma aku berusaha agar aku tidak dinoda. akukan masih teruna.

dari perkhemahan, kami makin baik. kawan2 cakap "man, ko layan je budak tu. budak tu loaded tu." err... jangan la cakap aku species 'jinggolo' pulak. aku ikhlas nak berkawan dengan dia, kalau dia nak belanja makan, nak bagi pinjam harta dia, nak beli hadiah tu, kira rejeki la....

sebab aku dah ada special girlfriend, dan majoriti kawan baik aku tau aku ni suka yang 'putih2', aku cakap dengan mereka aku tak ada apa2 ngan budak tu. bila nak jumpa, aku elakkan jumpa di tempat yang kawan2 aku lepak. mampos aku ke kutuk nanti. actually, budak tu takde lah hitam sangat. hitam2 manis je. tapi dia jenis lasak, asyik camping, ulang-alik pakai motor, bertambah metalik la kulit dia. aku dah banyak kali masa tu suruh dia pakai krim fair & lovely, tapi dia cakap 'abang izz, kasih sayang tu lahir dari hati, bukannya warna kulit'. aku mengangguk lemah sambil menyuap nasi goreng pattaya yang izlin belanja sambil berkata dalam hati 'ye lah, tapi semua orang tengok colour dulu cik adik sayang oi...'.

pernah sekali, tah apa kenasibnya, port aku makan berdua tu biasanya safe dari kawan2 aku yang juga kuat mengutuk terutama bond, bote dan fairuz. tapi suatu malam tu.....

aku macam biasa memesan nasi goreng pattaya. si dia on sekadar minum. on diet katanya. sedang asyik aku menyuap nasi kemulut. aku terpandang kelibat seorang kawan yang berbadan besar, dan tentunya bermulut besar juga. arrghhh! bancau! aku cuma membaca doa tolak bala dan berharap member tu tak nampak kami. alamak... dia ada group discussion kat cafe ni ke???. nak lari dah tak boleh, so aku cuma menundukkan muka. rambut aku yang agak panjang tu aku saje lurutkan ke dahi agar melindungi muka aku. lepas beberapa minit aku toleh, perghhh.... lega. member tu dah ilang. "discussion tempat lain kot" getus hati kecil aku.

"hey, may. macam berdua je. jauh datang makan?" tiba2 suara bond dari belakang. aku dah tak buleh lari lagi. aku cuma tersenyih macam kerang busuk. bond berkata lagi "hi, ni makwe izman kan?. saya rezal, kawan sebelah bilik dia. panggil saya bond. b.o.n.d. bond". aku lihat izlin tersenyum sampai ke telinga bila dinamakan sebagai makwe aku. arggh.... sebelum si setan ni cakap lagi banyak dan membocorkan lebih banyak rahsia, aku kena bertindak. "bond, ada group discussion sini ke?" aku bertanya. 'yup' kata bond. 'jom aku belanja ko makan'aku mempelawa bond sambil menarik badannya ke arah kaunter tempahan. sebab ia agak jauh, aku mula berkata "woi.. bond, ko jangan cakap bukan2. itu budak ko-k aku tu. junior. jangan pulak ko sebut pasal awek aku depan dia. mampos aku kena langgar dengan motor dia kang". 'ok' jawab bond ringkas. 'aku nak nasi paprik dengan air tembikai ais. ko bayar, aku tutup mulut" kata bond lagi. ciss... belum jadi ahli korporat lagi dah minta rasuah, teruk betul mamat ni.

alhamdulillah, rahsia aku ada awek kulit gelap selamat. cuma ia terbongkar bila dihidu oleh si razman masa kat ceramah di insitut pembangunan usahawan. tapi, rahsia ditangan razman aku percaya selamat. berani pecah rahsia aku, aku pecah jugak rahsia ko. ha.HA.HAAAAA.HAAAA!!!

8 comments:

Shifu67 said...

errr... ni citer sempena 'puasa' eiii... ko belum habis puasa lagi ke

ah yoo said...

aaaaa...jangan la cakap kaler itam. hahaha. gune pekataan cokelet pekat ok sikit kit.

eiman@nurizan said...

lambat lagi izman 'cuti' nih.. aku pun tak abis lagi.. hehe

SUZIE APAI said...

ahak ahaks....

citer melalut lalut ni, bini lum abis pantang lagi tu...

Mak Su said...

hihihi, nasib baik cuma sekadar kenangan ;)

Nek Cun said...

Hai... sekali sekala melalut tu biasalah!... lebih-lebih lagi kalau yang kuat perasan tuh!... hehehe... nekcun dah masak betul ngan 'romeo jadian' nih!... hehehe...

Fatt Chin Choy said...

salam perkenalan kembali
wakakaka

errr... aku ada bg link ko dalam entri aku

baca2 jer... cerita skandal lagik!!!
adededede

samalah kita nak yang putih2 jer

p/s: ko kenal aku nyer

zafi said...

hhehehehe
menarik entry ni