Sunday, May 25, 2008

Berakhirnya Akademi Fantasia 6


Gambar ehsan www.astro.com.my

Pehh! akhirnya Akdemi Fantasia dah berakhir malam tadi dengan kemenangan Stacy. Ikhlas kalau tak diberitahu oleh wife aku, aku tak tau pun mlm tadi dah finale. Mane la aku minat AF ni. Dulu2 ada gak layan sesekali masa zaman mawi dan faizal. Masa zaman milla aku tak minat langsung. Zaman AF 6 aku rasa tak pernah sekalipun aku tengok rancangan tu sampai habis.

Kenapa tak tengok habis? aku minat crita The Unit di TV9. So, aku bagi wife aku tengok pembukaan rancangan kejab pastu aku punya turn layan the unit. Ngam2 the unit abis, AF pun nak abis. Kalau sempat tengok pun penyingkiran. Maklumlah tv cuma ada satu.

The unit actally dh beberapa minggu lepas dh abis, so wife aku dpt la layan dgn aman. Aku layan computer atau gi mamak pekena ngan geng.

untuk finale malam tadi, aku dapat ingat sampai lagu ketiga je. lepas tu aku terlelap. sedar balik stacy nyanyi lagu akhir dia. kemudian aku sedar lagi sekali stacy dah menang dan nyanyi lagi baru dia.


Gambar : Wajah juara AF6, Stacy. Ehsan www.astro.com.my

Kemudian aku rasa perut lapar sebab tertidur. mintak wife aku masak mee sedap. then, aku layan crita tamil dari pukul 1am sampai 3pm. so, layan la crita tamil sorang2.

Moral of the story :
1) Hidup kena tolak ansur. tak minat biar yg minat layan.
2) minat setiap orang berbeza, dan tak harus digaduhkan.
3) Beli la tv satu lagi.
4) Ada moral ke???

2 comments:

Lily.Lulu. said...

cayalah stacy menang
yahuuuuuuuuuu !!
:D

alamak .. terover sudah !
miahahaha

izman said...

lily.lulu,
peminat stacy rupenya.