Friday, October 10, 2008

Surat Dari Crotia dan Voucher KFC

Balik keje semalam (09/10/08), ada beberapa keping surat untuk aku. dapat surat mmg biasa, surat tuntutan hutang credit card, hutang maxis, hutang astro dan segala mak nenek punya surat lagi. tapi ada 2 keping yg aku terus bukak; pertama surat dari crotia dan kedua dari syarikat survey.

aku dapat surat dari sykt survey kat malaysia sebab aku register jadi panelist survey. aku masuk yg FREE je. saja suka2. dalam suka2, tengok banyak jugak point aku dapat dalam masa singkat, so aku cuba la redeem voucher KFC/Pizza hut. Ni la rupanya benda yg aku dapat. kalau ikut point banyak lagi aku boleh ambik, tapi aku just cuba redeem satu dulu. cepat jugak mereka hantar.


utk jadi ahli mereka secara online free saje. pendaftaran dan survey semua online melalui email. dah la daftar free, daftar saje mereka bagi 50 points. kalau recomenkan kawan dan kawan tu jadi ahli, kita dapat lagi 65 points setiap sorang yg masuk. tapi terhad rekomen pd 10 orang kawan saje. kalau 10 kawan tadi masuk, dapat 650 points. so dapatlah voucher KFC/Pizza Hut RM10.00 yg perlukan 500 points.

kalau sape nak masuk tinggalkan email korang kat blog aku atau email aku yer.


surat kedua ialah surat crotia. ni bab hobi aku mengumpul coins (duit syiling). aku banyak tukar2 coins dengan kenalan dari segala perusuk dunia. kalau jd kawan, murah sikit kosnya. just beli harga kawan2 atau tukar je dengan sesuatu yg kenalan kita perlukan. biasanya ramai nak setem malaysia, poskad, kad phone, dan segala mak nenek benda. aku usahakanlah. nak setem bukan payah sangat, sebab aku HR. tiap hari banyak surat depatment aku handle termasuk surat mintak kerja. setem dia aku suruhlah staff aku simpankan untuk aku. seronoknya! kalau ada yg request special setem, aku carilah kat amcorp mall petaling jaya. yg penting pandai pilih dan pandai bargain.

untuk kali ni, kenalan aku dari crotia ni bagi aku 11 keping coins dari negara dia. dari senarai tu 2 keping dari jenis yg sama aku dah ada, tapi takpe. nanti aku boleh trade atau jual kat orang lain pulak. dia pun ada bagi aku beberapa puluh keping setem, aku kurang minat sangat setem ni. arghh... simpan atau jual je lain kali. koleksi coins aku alhamdulillah bertambah setiap bulan. rasanya dah lebih 600 keping dari pelbagai negara dan pelbagai jenis tahun. duit ringgit ada jugak aku kumpul, tapi sikit je. bukan minat aku. dapat tu sebab kebetulan ada orang bagi atau orang jual sangat murah.

ok lah. kalau ada sesape minat nak tukar atau jual coins ngan aku bagitaulah.

6 comments:

cendawanintim said...

kawan aku ramai keje kat obersee tau...keje kat kedutaan, nanti aku tolong tanya koin ngan stem tu..

izman said...

cendawanintim,
ye ke. terima kasih in advance. sgt2 dialu2kan, lebih2 lagi kalau dapat free atau murah.

goooooood girl said...

i like......

Lily.Lulu said...

ok tuh bang
sape la nak kasi voucher pree tuh kan
:)

izman said...

gooood girl,
apa yg ko suke??

izman said...

lily.lulu,
betul, sikit tp dpt freekan. sebat jeee.

mane ko mhilang ni? rindu nk baca entri uncle william ko tu.