Tuesday, August 16, 2011

Berbuka Di Bagan seafood


tahun ni paling kurang aku berbuka diluar. ramai yang ajak, tapi mengenangkan isteri tengah sarat dan anakpun dah belajar puasa, aku lebih suka berbuka dirumah. pun begitu, pada ahad lepas (14/8/2011), atas ajakan kawan baik yang saban tahun meneman aku berbuka puasa even dia cina, aku ikutkan. sebenarnya dari sebelum start puasa dia dah ajak, tapi aku tolak. since dia dah bising2 dan beria2, aku ikutkan je lah. aku ajak sekali si saiful nizam dan sahrul affendi. oh ya, menme yg belanja ni namanya ang. memang dunia dia rata2 dengan geng2 melayu, dah bersunatpun, tapi cahaya Iman belum datang.

so, ahad tu aku booking kat bagan seafood di pelabuhan klang sebab semua nak dekat2 je. ok lah, cuma tahun ni konsep dia berbeza sebab ala buffet rm15 seorang. jangan tertipu, rm15 sorang tu setakat kuih muih, nasi goreng dan sayur mayur; kalau nak lauk pauk kenalah order extra. untuk kami, kami order ikan jenahak 3 rasa, daging rusa masak black pepper, butter prawn. emmm.... tu je kot.

ini sebahagian dari juadah kami malam itu.



gambar : aneka kuih danlauk pauk


gambar : bendi celur dan sambal belacan


gambar : butter prawn


gambar : daging rusa masak black pepper


gambar : ikan jenahak masak 3 rasa


gambar : kepah bercili


gambar : nasi goreng cina


gambar : bendi masak pedas


gambar : sayur campur


gambar : sayur kailan


gambar : tauhu jepunku

kepada sahabatku ang tiong meng, terima kasih. lepas raya nanti kita repeat tempat lain pulak.

3 comments:

KSWSK said...

nak join...

Nur a.k.a admansyah said...

Bro.. lajunyeee! dh nk masuk 4 ekk? tahniah.. even bb lom kuar lg.

Baguslah buka kt umah... tak membazir!

Lovely Kitchen said...

buka kat luar pun boleh bawa anak isteri kan...lg best!