Thursday, November 13, 2008

Layan Filem Bond :Quantum of Solace"

Semalam (12/11/08), balik kerja aku bersiap2 bersama 2 lagi kawan iaitu shah dan azmir bergerak menuju aeon bukit tinggi, klang. tujuannya ialah nak tengo filem james bond iaitu quantum of solace.

kenapa semalam? lantak akulah nak tengok bile. dah semalam semua ok, so kamipun pergi lah. lagi pun tiket murah iaitu rm6 hengget sorang. biasa rm9 hengget. kami pilih show pukul 815pm.



sementara tunggu show, kami beli la makanan dan minuman. standard la pop corn, twisties, coke, dan air mineral. nak beli burger ke pizza confirm tak leh wat masuk punya. redha je la ngan makanan ringan tu. sesambil tu usha2 la couple2 dan gelagat org ramai. dah tak de kerja, aku snap la gambar kat situ :-



Ni member yg ikut aku. dua2 masih bujang (bohjan?). dah ada awek ke tak de aku tak pasti. pada aku kalau diorang ada awek ramaipun aku tak kisah. yg confirm aku tak kawan ngan diorang ialah jika diorang ada balak. gile ke nak jadi kaum nabi luth. so far, aku yakin diorang lelaki tulen sebab belum pernah aku jumpa diorang pakai lipstik ke atau bernafsu tengok jantan lain.



ulasan filem bond terbaru?
pada aku agak menarik. cuma aku lebih suka lakunan p.brosnan. craig lebih sesuai berlakun jadi jahat. unsur2 tak senonoh dlm filem ni mcm biasalah mestilah ada. kereta bond ditonjolkan pada permulaan dan akhirnya hancus. aku lebih suka kalau ditunjukkan the beuty of the car dulu, sesambil bawa gadis bond. pastu nak letupke hape aku tak kisahlah. yg paling aku bengang ialah aku masih belum dapat beli kereta bond quantum of solace tu kat shell area tempat aku. asyik2 habis stok. apa kaitannya dengan filem bond? tu pun tak reti, kereta tu sempena filem bond, so ada lah kaitannya tu.

bab paling tak logic pada aku ialah bab bot diguna bond nak selamatkan pompuan tu. bot kayu ke bot titanium tu, aku tak perasan pun ada kesan berlubang kena tembak atau berlanggar. atau aku sorang yg tak nampak kesan2 tu sebab syok sgt makan pop corn. jalan cerita? malas la nak crita, korang tengoklah sendiri.

14 comments:

ILA said...

last saturday sepatutnya mmg tengok citer tu time bos ada sama.Tapi oleh kerna saya bawa kids skali,layan je lahhh..madagascar..ermm..best gak perr:p

Motif mesti tengok dgn bujang terlajak???ohooo..secara tak lansung anda pun trasa bujang juga .gitu??
:p

BurungBelatuk said...

aku pun xpi nengok lagi citer bond tuh...ni mesti nengok nih,mcm best ja ko citer...kalu xslap rabu mmg murah p lyn muvee...

izman said...

ila,
diorang tu x bujang tlajar, muda belia lagi, baru 25++. terasa bujang? ha.3x

plan nk bawa luqman layan madagascar 2.

izman said...

burungbelatuk,
betul, rabu mmg murah sikit.

PuteriSatu said...

ramai tul orang gi tengok citer ni kan...

Aku?

Dah lama benor tak gi tengok wayang...hiks...

izman said...

puterisatu,
akupun dh lama x tgk, tu yg pegi. kebetulan aku minat bond (gadis bond).

cendawanintim said...

aku nak tengok citer nih..tunggu baper bulan lagik baru dapat CD..huhuhuhu..

Nur a.k.a admansyah said...

tu laa.. hubby aku asalnya nk bwk Aiman tapi aku rase tak sesuei utk dak 4thn tu!
Aku tunggu next mth..citer CicakMan2... peberet anak aku tur Bro!

Mak Su said...

hugh jackman pun seswai jadi bond kot?

NoRLi said...

salam ziarah

izman said...

cendawanintim,
siannya ko. ms aku doq sana ada gak panggung rex dan cathay, sekarang.... CD jee la.

izman said...

nur aka admansyah,
budak 4 thn rasanya x sesuai. cicakman2 sesuai, aku rasa nk bw luqman jugak nanti layan cicakman2.

izman said...

mak su,
tak kenap pulak sape mamat tu, tapi bond lepas ni may be negro.

sokongan pada will smith.

izman said...

norli,
thanks singgah sini. dtglah selalu.