Saturday, February 25, 2012

Konvoi Pengkalan Balak : Bergumbira

sambungan dari episod "KONVOI PENGKALAN BALAK : CHALET HAJJAH MAHAWA

lepas solat dan makan, aku dan anak2 join keluarga lain beraktiviti. dah nama tepi laut, kita main laut dulu. err... budak2 je boleh mandi laut dulu. para bapa kena bekerja.



bapa-bapa menyiapkan bbq. banyak yg tersedia seperti ayam, sosej, fish ball, ikan kembung dan ikan pari. yang memasak ramai, tapi tiap kali aku jenguk je nak ambik ayam bakar, tak de. aku perhatikan, rupa2nya saiful ni jenis hantu raya, makan je kerjanya. tak kenyang2 pulak tu.


kemudian permainan untuk kanak2 dan bapa2. pergh.... memang meriah beb!




banyak acara sebenarnya, aku yg tak sempat rakam sebab nk tengok acara, nak masuk acara, anak aku masuk acara, nak mandi laut, nak kawal anak2 aku lagi. dah abis acara rasmi, semua berendam di laut. yg bagusnya kat sini pantai dia eksklusif. berbanding pantai pengkalan balak yg lain, kat chalet hajjah mahawa ni ia tidak dikunjungi pengunjung selain penginap chalet. pantai dia landai dan ombak tak kuat. habis kecut pasal berendam lama sangat, nasib baik tak jadi telur masin (diam!).

sebelah malam tak banyak sangat xtvt, lepas makan malam beramai2, berbbq.... pastu kami adakan pertandingan melukis. sepatutnya dalam tentatif program, melukis jam 3pm, tapi dah aku ke bandar menguruskan air cond kereta aku, dan hal2 lain yg tidak dapat dielakkan, pengarah projek bermurah hati menunda ke sebelah malam. anak2 mewarna diberanda masing2.



lepas mewarna, tibalah acara pembahagian hadiah. macam2 gelagat. since ramai anak2 kecik, hadiah bukan ikut keputusan, lebih kepada ikut suka hati. bayangkan ada anak yang masa pertandingan mewarna tidur lena, bila keputusan, anak dia dapat nombor satu. heh... nampak sangat makbapak yg tolong mewarna. apa2pun, semua tak kisah sebab mmg nak suka2. semua anak dapat hadiah sebenarnya.




lepas acara selesai, kami geng2 bapa ambil masa sembang sampai lewat pagi. acara seterusnya adalah tidak diceritakn disini.

2 comments:

Wanpetunjuk said...

Aktiviti riadah bersama keluarga mmg menyeronokkan!

Happy weekend bang :)

insan_marhaen said...

kalau IM yang join nampaknya tak ada harapan nak dapat hadiah sebab anak-anak IM semua dah bukan budak-budak!