Thursday, February 23, 2012

Konvoi ke Pengkalan Balak : Chalet Hajjah Mahawa

alhamdulillah, lega jugak otak selepas bercuti singkat bersama-sama kawan sekilang pada 18/2/12. kali ini agak unik sebab kami pergi secara berkonvoi dan bermalam. sebelum ni ada jugak berkonvoi tapi tak bermalam. alhamdulillah ramai jugak keluarga yang turut serta seperti :
1) keluarga izman
2) keluarga saiful nizam
3) keluarga hadi
4) keluarga sazaham
5) keluarga norasmani
6) keluarga sahrul afandi
7) keluarga azlan
8) keluarga anuar
9) keluarga fain
10) keluarga zainal
11) keluarga ridzaudin
12) keluarga najib
13) syarizal
14) shazwan

kami bermula didepan kilang tempat kami cari rejeki iaitu di port klang. ada juga sebahagian yg menunggu di check point 1 iaitu di R&R Dengkil, senang sikit bg mereka yg mmg tinggal di area putrajaya dan sekitarnya.



konvoi bermula jam 830 pagi. then berhenti sarapan di R&R dengkil. alhamdulillah semua makanan disumbangkan dari teman2 yg turut serta. just beli air minum je di R&R tu. kami keluar di tol pedas linggi dan melalui jalan kampung ke pengkalan balak, melaka. perjalanan agak perlahan sebab masing2 ramai anak kecik dan berhenti2, agak jugak yg berhenti lain2 sebab. tak kisahlah, tak kejar mendapun.

alhamdulillah, kami selamat sampai di HAJJAH MAHAWA CHALET, PENGKALAN BALAK, MELAKA lebih kurang jam 1130am. banyak masa sebelum check in jam 1pm. nasib aku tak berapa baik sebab kereta aku aircond yang panas. so, aku mengambil peluang yg ada tu untuk memeriksa dan menambah aircond di bandar berdekatan (dekat ke menda.... situ pekan kecik je). since kemudahan area situ tak berapa lengkap, banyak la kedai yang aku kena redah. dan alhamdulillah dlm jam 230pm barulah aku balik semula ke chalet hjh mahawa tu. kawan2 dah check in, dah mandi laut pun. alhamdulillah, aku dapat bilik paling dekat dengan laut. memang aku suka stay dekat laut, aku dah minta dengan pengarah projek kalau boleh bg aku duduk chalet plg dekat dgn laut, alhamdulillah mereka izinkan (mereka takut kena potong gaji sebenarnya tu... he.he.he...).








tu gambar kawasan chalet. ini chalet yang aku duduk:-


ini dari dalam chalet :








kepada sesiapa yang berminat nk stay di chalet hajjah mahawa ini, bolehlah layari http://hjmahawachalet.blogspot.com/

3 comments:

insan_marhaen said...

last sewa chalet di Langkawi tahun 90an..

Tamil List said...

Rangkaian Web sosial untuk 2012 New FOSTBOOK Malaysia vs Facebook

Ramai kawan dan saudara mara melalui rangkaian memenuhi http://www.fostbook.com itu. Adalah menjadi perkara biasa kepada semua negara-satunya laman Internet di dunia yang http://www.fostbook.com. Yang http://www.fostbook.com tapak rangkaian sosial negara-negara ini tidak mempunyai sekatan. Ia semakin popular di kalangan laman web rangkaian sosial. http://www.fostbook.com menjadi mampu untuk membangunkan laman web ini tidak lama lagi.

Banyak negara mempunyai sekatan di Internet tetapi laman web rangkaian sosial ini http://www.fostbook.com Facebook telah ditubuhkan di semua negara menerima pakai.

Sekarang apa yang anda perlukan adalah http://www.fostbook.com aplikasi rangkaian sosial. Http://www.fostbook.com alamat Internet yang anda memperkenalkan kawan anda untuk melihat. Komen dan idea anda, Internet terbuka dan beban.

Dalam usaha untuk mendapatkan tangan anda pada http://www.fostbook.com hari ini Internet. Bab revolusi Teknologi Maklumat untuk mendapatkan mahkota cantik. Saya faham rasa anda. Jadi saya terus menulis aplikasi yang boleh dikaitkan dengan laman-laman web rangkaian sosial. Dirinya dengan permohonan seterusnya adalah reka bentuk web. Walaupun ia adalah satu cabaran.
http://www.fostbook.com tapak rangkaian sosial dan anda sedar ini di seluruh dunia, kita harus bertindak. Ia adalah matlamat kami.

Seperti laut laman web rangkaian sosial. Kotak Dialog untuk seorang bekas, 5,6 Objek juga dipaparkan, seperti fungsi sangat besar.

Fostbook membantu anda berhubung dan berkongsi dengan orang dalam kehidupan anda. Membuat Kawan Online dan mencari kawan online Chat Live Dengan Rakan-rakan dan Bertemu Rakyat Baru dan Video Foto Saham

Dengan pelbagai jenis cinta,
http://www.fostbook.com
info@fostbook.com


Social Networking Site for Malaysia 2012 New FOSTBOOK vs Facebook

Many friends and relatives through the network to meet the http://www.fostbook.com. It is common to all countries of the world's only Internet site that is http://www.fostbook.com. Which social networking site http://www.fostbook.com these countries have no restraints. It is gaining popularity among the social networking website. http://www.fostbook.com be able to develop this website soon.

Many countries have restrictions on Internet but this http://www.fostbook.com Facebook social networking website has been established in all countries adopt.

Now all you need is a social networking applications http://www.fostbook.com. The Internet address http://www.fostbook.com do you introduce your friends to see. Your comments and ideas, the Internet is open and a load.

In order to get your hands on the Internet today http://www.fostbook.com. Chapter of the Information Technology revolution to get it pretty crown. I understand your taste. So I continue to write applications that can be related to social networking sites. Itself with the next application is a web-design. Although it is a challenge.
http://www.fostbook.com social networking site and you realize this globally we need to act. It is our aim.

Like a sea of social networking website. Dialog Box for an ex, 5,6 Objects is also displayed, such as its functionality is very big.

Fostbook helps you connect and share with the people in your life. Make Friends Online and find friends online Chat Live With Friends and Meet New People and Share Photos Videos

With different kinds of love,
http://www.fostbook.com
info@fostbook.com

bungacahaya said...

best