Delima merekah.
Sebab tak ada idea nak cerita, aku kongsi cara makan delima cara aku. Delima ini makan mingguan kami sebab di pasar malam murah; RM5 untuk 3 biji. Kalau pergi lewat sikit, dapat 9 biji untuk RM10.
Rasanya sedap tapi ramai yang malas mengupasnya. Ini cara aku mengupas buah delima pasar malam ini.
1. Kerat dua.
2. Potong 4 penjuru buah. Jangan putus.
3. Ketuk belakang kulit dengan senduk kayu dengan kekuatan sederhana. Kalau kuat, kena tangan... sakit!
4. Licin. Semua isi telah tertanggal. Boleh dimakan begitu sahaja. Biji tu boleh sembur. Bon appetite!
Rasanya sedap tapi ramai yang malas mengupasnya. Ini cara aku mengupas buah delima pasar malam ini.
1. Kerat dua.
2. Potong 4 penjuru buah. Jangan putus.
3. Ketuk belakang kulit dengan senduk kayu dengan kekuatan sederhana. Kalau kuat, kena tangan... sakit!
4. Licin. Semua isi telah tertanggal. Boleh dimakan begitu sahaja. Biji tu boleh sembur. Bon appetite!
No comments:
Post a Comment